همه ما میخواهیم بیشترین یادگیری را در مدت زمان مطالعه داشته باشیم و به اهداف تحصیلی خود دست یابیم. برنامه زمانهای مطالعه ما، مورد مهمی است که باید حتما در نظر بگیریم. ما برای بدست آوردن بیشترین میزان یادگیری در طول روز باید بهترین زمان مطالعه را پیدا کنیم. در این ما مقاله قصد داریم بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان را متناسب با روحیات شما مشخص کنیم. این مقاله تمامی حالات را بررسی میکند، صرف نظر از اینکه شما یک شخصی هستید که در شب مطالعه میکنید، یا یک فردی هستید که صبحها علاقه به مطالعه دارید.
آیا واقعا “بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان ” وجود دارد؟
کرونوبیولوژی علمی است که به بررسی عملکرد تأثیر زمان بر بدن و ذهن دانشآموزان میپردازد و پایه و اساس تحقیقات در مورد و بهترین زمانها برای مطالعه است. مطمئناً زمانی که بدن شما در بهترین حالت خود است میتوانید بالاترین راندمان مطالعاتی را داشته باشید. بنابراین، شما باید بدانید که بهترین زمان برای مطالعه و حفظ کردن مطالب علمی کی است.
بهترین زمان مطالعه برای نوجوانان چه زمانی است؟
بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان، طبق تحقیقات دانشمندان، بین ساعت 10 صبح الی 14 بعد از ظهر و 16:00 تا 22:00 است، زیرا مغز در این حالت هوشیارتر قرار دارد. اگرچه برای داشتن تمرکز عمیق، بهتر است در ساعاتی بین 4 تا 7 صبح مطالعه انجام شود، به همین دلیل خیلی از دانشآموزان صبح زود را برای مطالعه انتخاب میکنند.
البته بزرگسالان یا جوانان ممکن است کمی از این دستورالعمل مستثنا باشند. طبق مطالعات، بزرگسالان و جوانان بین 14 تا 24 سال دارای ریتم مطالعاتی شبانهروزی تقریبا حدود 2 الی 4 ساعت در روز هستند.
چرا دانشآموزان علاقه دارند بیشتر در صبح زود مطالعه داشته باشند؟
مطالعه در روز میتواند در بازههای زمانی متفاوت انجام شود که میزان یادگیری آن برای هر شخص در هر بازهی زمانی متفاوت است. دانشآموزان عمدتاً در صبح تمرکز بیشتری دارند، و آن ساعات را بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان میدانند. به دلیل کاهش احتمالی انرژی و تمام حواسپرتیها در طول روز، ممکن است تمرکز کردن در بعد از ظهر برای آنها دشوارتر باشد. البته برخی از دانش آموزان میتوانند در عصر احساس خلاقیت و توانایی بیشتری برای مطالعه داشته باشند. هنگام تنظیم برنامه کاری یا مطالعاتی خود و برای یافتن بهترین زمان برای مطالعه، الگوهای مختلفی را امتحان کنید و با توجه به عملکرد مغز بهترین زمان مطالعه را شناسایی نمایید.
چه زمانی باید مطالعه کرد، شب یا روز ؟
به صورت کلی چیزی به نام بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان وجود ندارد. این موضوع از دانشآموزی به دانشآموز دیگری متفاوت است زیرا شرایط آنها با هم یکسان نیست. بسته به میزان انرژی، شرایط محیطی، شرایط سنی باید با کمی بررسی به این نتیجه برسید که در چه زمانی میتوان بهترین بازدهی را داشته باشیم.
مزایای مطالعه در صبح زود:
اکثر مردم فکر میکنند که صبح بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان است، زیرا باور دارند مغز ما در صبح بعد از یک خواب و صبحانه دلپذیر، قویترین حالت را دارد. بنا به گفته کارشناسان در صبحها ذهن گیرایی بیشتری دارد، همچنین گفته میشود قرار گرفتن در معرض نور خورشید بر خلاف تاریکی، ذهن را تیزتر و دقیقتر نگه میدارد. نور در صبح زود برای چشمان شما بسیار خوب است و شبکیه و ماهیچههای چشم شما را تقویت میکند.
آیا مطالعه در صبح زود برای همه مفید است؟
یادتان باشد مطالعه در صبح زود برای همه مفید نیست. در حالی که برخی با احساس شادابی و پر انرژی و با هدف مطالعه از خواب بیدار و برخی دیگر به عنوان وظیفه از خواب بیدار میشوند. فراموش نکنید داشتن علاقه با داشتن وظیفه دو موضوع متفاوت است. اثربخشی صبح زود که بهترین زمان برای مطالعه است از دانشآموزی به دانشآموز دیگر متفاوت است. نکتهای که باید به خاطر داشته باشید این است که افراد کرونوتیپهای متفاوتی دارند، به این معنی که زمان بهینه برای بیداری و هوشیاری آنها ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، در حالی که صبح زود برای برخی مؤثرترین و بهترین زمان برای مطالعه و یادگیری مطالب است، برخی دیگر ممکن است زمان شب یا بعد از ظهر را بهترین زمان مطالعه بدانند. در نهایت، نکته کلیدی این است که فرد باید ساعات اوج انرژی خود را شناسایی نماید و بر اساس آن یک برنامه مطالعاتی تنظیم کند. در این صورت میتواند بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان را منحصر به فرد برای خود پیدا کند.
مزایای مطالعه در شب
در اواخر روز، برخی از دانشآموزان انرژی بیشتری دارند در نتیجه مطالعه برای آنها در عصر یا شب بازده بیشتری خواهد داشت. این موضوع به این دلیل است که از نظر این دسته از دانشآموزان بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان شبها است زیرا حواس پرتی کمتر و تمرکز بیشتری دارند. همچنین آنها اعتقاد دارند مطالعه در شب به افزایش تمرکز و خلاقیت آنها کمک میکند و ادعا میکنند خوابیدن بعد از مطالعه به آنها کمک میکند تا آنچه را که یاد گرفتهاند در ذهن خود ذخیره کنند. در شب چون تمامی کارهای خود را انجام دادهاند آرامش بیشتر و حواسپرتی کمتری دارند. باید مطمئن شوید که هنوز به طور متوسط 8 تا 9 ساعت در هر شب (متناسب با نیاز) میخوابید اگرچه باید به یاد داشته باشید که هیدراته بمانید و در مصرف قهوه زیاده روی نکنید.
چگونه بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان را تعیین کنیم؟
اکنون که مزایای مطالعه در شب و روز را در اختیار شما قرار دادهایم، میتوانید با در نظر گرفتن این عوامل، بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان را متناسب با شرایط خود انتخاب نمایید. یادتان باشد برنامه مطالعاتی خود را طبق زمانی که میخواهید مطالعه کنید در نظر بگیرید. با بررسی موارد زیر، ممکن است تعیین کنید که چه زمانی بهتر یاد میگیرید.
1) انحراف:
اگر بین ساعات مطالعاتی شما وقفهای وجود دارد، ایده آل است که زمان دیگری را انتخاب کنید، مانند وقت شام، که میتواند الگوی شما را به هم بریزد. شما باید انتخاب کنید که هر نوع مانعی نمیتواند جریان مطالعاتی شما را از بین ببرد. پس ساعتهایی را به عنوان بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان تعیین نمایید، که از انحراف دور باشند.
2) توجه:
چه زمانی در بهترین حالت خود هستید؟ در نظر بگیرید که انسانها در زمانهای متفاوت از روز در حالتهای مختلف از هوشیاری و انرژی به سر میبرند. به عنوان مثال، حافظه دیداری شما ممکن است در صبح بیشتر باشد، اما ظرفیت شما برای تفکر انتقادی در بعد از ظهر به بالاترین حد خود میرسد. شما باید بفهمید که چه زمانی ذهن در هوشیارترین حالت قرار دارد. این ساعات میتواند بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان برا شما باشد.
3) منظم بودن:
زمانی را انتخاب کنید که بتوانید حداقل برای چند روز در هفته به طور مداوم به آن پایبند باشید، زیرا ثبات در مطالعه بسیار مفید است و باعث نظم میشود. شما باید یک برنامه زمانی مناسب برای مطالعه تهیه کنید تا ذهن خود را در مورد آنچه که در راه است آماده و به آرامی و به تدریج به طور خودکار وارد چرخه مطالعاتی منظم شوید. همچنین فراموش نکنید که برای ریکاوری کردن ذهن خود استراحت نمایید. تکرار یک رفتار بعد از مدتی عادت میشود و به ما کمک میکند تا به اهدافمان برسیم.
ببینید چه ساعاتی بیشترین بازدهی را دارید
مطالعات زیادی در مورد روانشناسی انسان انجام شده است که میتواند به ما در مورد اینکه چگونه بیوریتمهای ما بر برنامه خواب و سطح انرژی ما تأثیر میگذارد، بگوید. به این ترتیب، ما یاد گرفتهایم که افراد ممکن است زمانهای خاصی اوج بهرهوری را نیز داشته باشند. پس به چه صورت باید متوجه شویم بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان متناسب با ما چه زمانی است؟ در اینجا چند راه وجود دارد که می تواند کمک کند:
1. فرض نکنید
فقط به این دلیل که همسالان شما ترجیح میدهند تمام شب را برای مطالعه بیدار بمانند، شما نباید در نظر بگیرید که مطالعه در شب بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان متناسب با خودتان است. همانطور که میدانید، مطالعه در صبح زمانی است که شاید برای شما بیشترین بازده را دارا باشد. پس هر دو زمان مطالعه را امتحان کنید و بهترین را برای خود تعیین نمایید.
2. مراقب ریتم شبانه روزی خود باشید
ریتم شبانهروزی ساعت درونی بدن شماست. این چرخه تقریباً 24 ساعته اجرا میشود و زمان بیداری، خوابآلودگی و گرسنگی و زمانی که بدنتان هورمونهای خاصی تولید میکند را تعیین مینماید. حتی بر عملکرد ذهنی شما در طول روز تأثیر میگذارد.
3. روز روتین خود را تجزیه و تحلیل کنید
هنگامی که به احساسات خود در طول روز توجه و فعالیتهای روزانه خود را دنبال میکنید، میتوانید الگویی را مشاهده نمایید که در آن زمانهایی با بهرهوری زیاد و کم وجود دارد. هنگامی که این را بدانید، میتوانید دریابید که چه ساعاتی بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان متناسب با شما است.
چیزهایی که باید به خاطر بسپارید
زمانی که متوجه شدید بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان متناسب با شما چه زمانی است، میتوانید دیگر شروع کنید. علاوه بر این، ما برای شما چند نکته را جهت یادآوری ارائه کردهایم. شما میتوانید این موارد را هنگام برنامهریزی مطالعاتی خود در نظر داشته باشید تا آن را موثرتر نمایید و از زمان یادگیری خود نهایت استفاده را ببرید.
1. تمرکز صبح
بسیاری از دانشآموزان صبحها به دلیل اینکه هوشیارتر و متمرکزتر هستند بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان میدانند.
2. از بعد از ظهر خودداری کنید
در طول بعد از ظهر، سطح انرژی و تمرکز ممکن است کاهش یابد و بازدهی مطالعه را پایین آورد. استراحتهای کوتاهی داشته یا فعالیت بدنی سبکی داشته باشید تا ذهن خود را ریکاوری کنید.
3. خلاقیت عصرگاهی
برخی از دانش آموزان در هنگام عصر خلاقیت و مهارتهای حل مسئلهشان افزایش مییابد. از این زمان برای انجام کارهای خلاقانه یا خودآزمایی استفاده نمایید.
4. زمان اوج خود را پیدا کنید
برای تعیین بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان متناسب با خودتان به الگوهای بدن و مغز دقت کنید. هر کس متفاوت است، بنابراین زمانی را پیدا کنید که بهترین عملکرد را برای شما دارد.
5. برنامه استراحت
برای کنترل خستگی و حفظ تمرکز، وقفههای کوتاهی را در برنامه مطالعه خود قرار دهید.
6. ریتمهای شبانه روزی را در نظر بگیرید
به یاد داشته باشید که بدن ما دارای ریتمهای طبیعی است، بنابراین سعی کنید جهت بدست آوردن بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان با ریتم شبانه روزی خود هماهنگ باشید.
7. خوب بخوابید
عادات خواب خوب را اولویت بندی کنید چون به طور مستقیم بر عملکرد ذهن و حافظه شما تأثیر میگذارد. مطمئن شوید که خواب آرام کافی برای حمایت از یادگیری خود دارید.
8. هیدراته و تغذیه بمانید
یادتان باشد تغذیه مناسب برای عملکرد مطلوب مغز ضروری است. آب بنوشید و وعدههای غذایی مغذی بخورید تا به جلسات و پارتهای مطالعه خود کمک نمایید.
نتیجهگیری:
یافتن بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان برای به حداکثر رساندن یادگیری ضروری است. هیچ نسخه واحدی برای همه وجود ندارد، اما ما میتوانیم از دانش و توصیههای به اشتراک گذاشته شده در این وبلاگ برای انتخاب بهترین زمان مطالعه استفاده کنیم. روشهای مختلفی وجود دارد که میتوانیم برای افزایش ظرفیت یادگیری از آنها استفاده نماییم. همچنین مهم است که به یاد داشته باشیم که زندگی ما بر مطالعه ما تأثیر میگذارد، بنابراین باید آزمایش کنیم تا ببینیم چه روشهایی برای ما مفید است. اگر سوالی دربارهی بهترین زمان مطالعه برای تیزهوشان دارید میتوانید از مشاورین ما در آموزشگاه تیزهوشان خط علم بپرسید.