Header-New
آموزشگاه تیزهوشان خط علم

تنفر از کلاس درس را چطور از بین ببریم

تنفر از کلاس

برای همه ما این افتاده است که در طول دوران تحصیل تمایل حضور در بعضی از کلاس‌هایمان را نداشیم. حس تنفر از کلاس درس معمولا بخاطر دلایل مختلفی روی می‌دهد که یکی از دلایل مهم آن معلم است یا شاید درس مورد نظر خیلی سخت یا خسته کننده به نظر برسد. البته همه‌ این‌ها به اهدافتان باز می‌گردد. اگر شخصیت قدرتمندی داشته باشید که تنها به اهدافتان فکر می‌کنید، پس شما جز معدود دانش‌آموزان خوش شانسی هستید که ممکن است این اتفاق برای شما رخ ندهد، اما برای دیگران، سوال این است که چرا حس تنفر از کلاس درس در ما ایجاد می‌شود و برای برطرف کردن آن باید چی کار کنیم. بررسی عوامل عدم ارتباط‌گیری با آن درس خیلی مهم است. شما باید دقیقا مشخص کنید که چرا نمی‌خواهید در آن کلاس درس حضور پیدا کنید و بعد از یافتن دلیل به راحتی می‌توانید راه حل آن را هم پیدا نمایید و طوری برنامه‌ریزی انجام دهید که با شوق و ذوق فراوان به کلاس درسی خودتان بروید.

تنفر از کلاس
تنفر از کلاس

برای اینکه به تمامی کلاس‌های درسی خود علاقه‌مند شوید و با عشق درس بخوانید، بهتره همیشه هدف خودتان را به یاد داشته باشید و بدانید که برای چه درس می‌خوانید و چرا به این کلاس می‌روید. هدف نهایی خود از حضور در این کلاس‌ها را بدانید. یادتان باشد خیلی از انسان‌ها برای رسیدن به اهدافشان کارهایی را انجام می‌دهند که دوست ندارند. قطعا خیلی از شماها حس تنفر از کلاس درس را تجربه کردید ولی خوب باید همیشه قبل از هر چیزی به اهدافتان فکر کنید. ما در این مقاله عامل‌هایی که باعث دلزدگی دانش‌آموزان عزیزمان می‌شود را بیان می‌کنیم:

1. تنفر از کلاس به مشخص نبودن هدف یا نداشتن هدفی ارزشمند:

دانستن اینکه هدف نهایی شما چیست، به شما کمک می‌کند تا با انرژی بیشتر در کلاس‌ها حاضر شوید. یادتان باشد انسان همیشه باید در تمامی مراحل زندگی بداند که برای چه زندگی و تلاش می‌کند به طور مثال اگر می‌خواهید در آزمون تیزهوشان موفق شوید و جایگاهی برای خود در مدارس سمپاد داشته باشید، به کلاس‌های تیزهوشان آموزشگاه خط علم نیاز خواهید داشت. به صورت کلی دانش‌آموزانی که هدفشان قبولی در آزمون تیزهوشان است به هیچ عنوان سر کلاس‌های تیزهوشان خسته نمی‌شوند. شدیدا توصیه می‌کنم که هدفی ارزشمند برای خود انتخاب کنید. مثل قبولی در مدارس تیزهوشان، ورود به دانشگاه خیلی عالی، ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه و انتخاب شغلی که دوست دارید و …

2. تنفر از کلاس به دلیل عدم ارتباط گیری با دبیر:

سبک‌های یادگیری دانش‌آموزان با هم متفاوت است. دو دوست در یک کلاس درس با هم نسبت به دبیرشان نظرات متفاوتی دارند. یکی از آن‌‎ها بر این باور است که این معلم واقعا عملکرد عالی دارد اما دیگری به این فکر می‌کند که نمره این معلم بسیار پایین است و این مورد تنها دلیلش تفاوت در سطح یادگیری آ‌ن‌ها است. اگر با دبیر خود ارتباط نگرفته‌اید می‌توانید با مراجعه به مدیر مرکز، نسبت به تغییر دبیر و کلاس اقدام کنید. اگر این کار مقدور نبود بهتر است شما به شرکت در دوره‌های کمک‌ آموزشی روی آورید یا اینکه فیلم‌های کمک آموزشی از یوتوب مشاهده کنید تا مطالب را خوب بفهمید و سرکلاس درس مشارکت بیشتری داشته باشید. همین امر سبب ارتباط‌گیری بهتر شما با دبیرتان خواهد شد. اگر تنفر از کلاس درس به دلیل تدریس معلمات است قبل از درس‌ دادن مباحث جدید فیلم‌های کمک آموزشی آن بخش را دیده و با آمادگی کامل سر کلاس حاضر شوید. زمانیکه این کار را انجام می‌دهید آمادگی بهتری نسبت به دیگران دارید و قطعا پاسخگویی به سوالات دبیر برای شما راحت‌تر خواهد شد. اینگونه حس بهتری نسبت به کلاس پیدا خواهید کرد. البته راه دیگری نیز وجود دارد و آن این است که خانواده شما با دبیر صحبت نمایید و از او بخواهد تا بیشتر در کلاس درس با شما در ارتباط باشد. زمانیکه دانش‌آموزان توسط دبیران در کلاس درس دیده می‌شوند، مشارکت بین‌شان بیشتر و همین باعث افزایش علاقه خواهد شد.

تنفر از کلاس
تنفر از کلاس

3. کلاس آنلاین یا حضوری(کلاس شلوغ یا خلوت):

با کمی تحقیق می‌توانید قبل از ثبت نام در هر کلاس متوجه شوید که شرایط آن به چه صورت است. برخی از کلاس‌ها به صورت آنلاین و برخی دیگر به صورت حضوری هستند. بررسی کنید که در کدام کلاس‌ها درک بیشتری نسبت به مطالب خواهید داشت. خیلی از دانش‌آموزان از حضور در کلاس‌های شلوغ خوششان نمی‌آید. پس بهتر است قبل از ثبت نام در هر دوره‌ای حتما شرایط کلاس را به صورت کامل بررسی نمایید تا بعدا حس تنفر از کلاس در شما ایجاد نشود.

4. عدم یادگیری یا نفهمیدن مطالب:

زمانیکه مطالب و مباحث درسی را متوجه نمی‌شوید شما عملا از آن درس متنفر خواهید شد و حضور در آن کلاس برای شما زجرآور می‌شود. با توجه به اینکه حضور در بسیاری از کلاس‌ها الزام و اجبار است پس بهتره با خودتان صادق و رو راست باشید و به جای حذف کلاس یا مقصر جلوه دادن دیگران دنبال راه حل باشید. مشاورین ما در آموزشگاه خط علم همواره فرآیند یادگیری را مرحله به مرحله به دانش‌آموزان آموزش می‌دهند تا حس تنفر از کلاس درس در آن‌ها ایجاد نشود.

5. شام آموزشی:

زمانیکه شما روی مباحث درسی مسلط نمی‌شوید و مطالب برایتان به صورت کامل جا نمی‌افتد، بهتر است از این روش استفاده نمایید. در این روش شما قبل از خواب سه تا سوال را انتخاب می‌کنید. برای هر سوال تنها سه دقیقه زمان در نظر بگیرید. با این کار در پایان ماه تقریبا 100 سوال را حل کرده‌ در صورتیکه زمان زیادی را برای آن صرف نکرده‌اید. مطمئن باشید زمانیکه 100 سوال از یک مبحث را خوب حل کرده‌اید، قطعا تسلط شما روی آن مبحث خیلی خیلی بهتر خواهد شد.

6. مذاکره کنید:

خیلی از خانواده‌ها به اجبار فرزندان خود را در کلاس‌هایی ثبت نام می‌کنند که اصلا آن‌ها این کلاس‌ها را دوست ندارند. بیایید با یک مثال توضیح دهم. من خودم از سن 10 سالگی تا 15 سالگی به اجبار خانواده کلاس زبان انگلیسی می‌رفتم. واقعا قبل از رفتن به آن کلاس حس خوبی نداشتم و اصلا مطالب درسی را گوش نمی‌دادم. همین مورد رفته رفته تنفر من از کلاس را بیشتر کرد. می‌دانید دلیل آن چیست؟

تنفر از کلاس

دلیل آن این است که اصلا نمی‌دانستم چرا باید کلاس زبان بروم. چون سنم کم بود درک کافی نسبت به اهمیت یادگیری زبان انگلیسی نداشتم و خوب متاسفانه خانواده هم اصلا هیچ توضیحی درباره‌ فواید این کلاس در آینده به من نگفته بودند. پس پدران و مادران باید قبل از اینکه فرزند خود را مجبور به انجام کاری کنند، فواید آن مورد را برای بچه‌های خود تشریح کنند.

7. پذیرش شرایط و بررسی عواقب آن:

اولین کاری که دانش‌آموزان وقتی از کلاسی متنفرند انجام می‌دهند، این است که به آن کلاس بنا به دلایل متفاوت نروند. اما واقعیت وضعیت اینجاست: اگر به دلیل اینکه آن را دوست ندارید در کلاس حاضر نشوید، از درس عقب خواهید افتاد. هر چه بیشتر عقب بیفتید، استرس بیشتری خواهید گرفت و این استرس باعث می‌شود بیشتر از آن کلاس متنفر شوید. همانطور که همه می‌دانیم زمانی از یک درس متنفر می‌شویم که آن را درک نکنیم. دلیل اینکه من خودم همیشه از عربی بدم می‌آمد این بود که اصلا نمی‌توانستم مطالبش را یاد بگیرم. ولی باز با این حال چون هدفم قبولی در کنکور بود پس تنفر از کلاس را در ذهنم از بین بردم و تمام تلاش خود را کردم تا بتوانم منطق را بر احساسات غلبه کنم. پس بهتر است شرایط موجود را بپذیریم و به پرورش خود برسیم. زمانیکه شرایط را پذیرفتیم قطعا برای رسیدن به موفقیت تلاش خواهیم کرد.

8. برای فرزندان خود یک جایزه جهت شرکت در کلاس تهیه نمایید تا حس تنفر از کلاس در آن‌ها ایجاد نشود:

اگر فرزندان شما از رفتن به کلاس‌های کمک درسی یا موارد دیگر اجتناب می‌کنند، بهتر است در اولین قدم آن‌ها را تشویق نمایید. برایشان جهت شرکت در کلاس جایزه‌ای تهیه نمایید و بهشان بگویید در صورت موفق شدن در هر آزمون همان کلاس مجددا تشویقشان خواهید کرد. یادتان باشد تشویق کردن یکی از بهترین کارهایی است که پدر و مادر برای پیشرفت فرزندانشان باید انجام دهند.

9. تعیین اهداف کوتاه مدت:

گاهی اوقات تنفر از یک کلاس به این دلیل است که اصلا حواسمان به اهدافمان نیست. ما فکر می‌کنیم شرکت در این کلاس اتلاف وقت است. به عنوان مثال، فرض کنید در کلاس زبان انگلیسی شرکت می‌کنید زیرا این یک شرط فارغ التحصیلی است، اما از انگلیسی متنفرید. پس برای رسیدن به هدفتان باید این درس را با موفقیت بگذرانید. خیلی از وقت‌ها ما مجبوریم برای رسیدن به موفقیت کارهایی را انجام دهیم که واقعا دوستشان نداریم. همیشه به یادداشته باشید انسان‌های قدرتمند کسانی هستند که از روی احساسات تصمیم‌گیری نمی‌کنند. بعد از مشخص شدن هدف بزرگمان بهتر است مسیر رسیدن به آن را به قسمت‌های کوچکتری تقسیم نماییم و برای هر قسمت هدفی را تعیین نماییم. می‌توان هر فصل را به عنوان یک هدف در نظر بگیریم و پایان این فصل هم باید موفقیت در آزمون تیزهوشان باشد. یادتان باشد شما به هر آنچه که بخواهید می‌توانید برسید البته به شرطی که برای آن تلاش نمایید.

تنفر از کلاس
تنفر از کلاس

10. انتظار خود را به دیگران به حداقل برسانید:

وقتی مطلب یا مبحث درسی را خودتان یاد می‌گیرید عمق یادگیریتان خیلی بیشتر می‌شود. اکثر دانش‌آموزان انتظار دارند تا تمامی مباحث را دبیران به آن‌ها آموزش دهند، که این دیدگاهی کاملا اشتباه است. همیشه دبیران مباحث پایه‌ای را توضیح می‌دهند و درک کردن آن مطالب وظیفه دانش‌آموز خواهد بود که معمولا با مطالعه و حل تکالیف، شاگردان مطالب درسی را می‌فهمند. یادتان باشد هر چه مباحث سخت‌تر و سوالات پر چالش‌تر بیشتری حل نمایید، قطعا عملکرد بهتری را تجربه خواهید کرد. پس یادتان باشد انتظار خود را از دبیران به حداقل برسانید و خودتان روی پای خودتان بایستید. اگر مبحثی را بلد نیستید منتظر نمانید تا معلم آن را دوباره تدریس کند. معمولا انسان‌های قدرتمند و موفق خود ساخته هستند و هیچگاه منتظر کسی نمی‌مانند.

11. بررسی کلیه عوامل خارجی:

دلایل زیادی برای یک دانش‌آموز وجود دارد که باعث ایجاد حس تنفر از کلاس در وجود وی شود. این مورد می‌تواند معلم، محتوا، افراد حاضر در کلاس، نحوه ارائه مطالب، ساعت برگزاری کلاس، چیدمان و محیط کلاس یا حتی رفت و آمد در آنجا باشد. با شناسایی دقیق این عوامل می‌توانید راه حلی برای آن‌ها بیابید.

اگر وسوسه شدید که پاسخ دهید “آه، همه چیز است! من حس تنفر از کلاس دارم!» من شما را به چالش خواهم کشید که این تفکر مطلق دفاعی را کنار بگذارید زیرا اصلا به شما کمک نمی‌کند. اگر رفت و آمد خود را دوست ندارید؟ با یکی از دوستان خود از مسیر دیگری استفاده کنید. معلم را دوست ندارید؟ مواردی که گفتیم را امتحان کنید. روش ارائه مطالب را دوست ندارید؟ مطالب را به سبک یادگیری خودتان به خودتان آموزش دهید.

نتیجه:

همیشه در طول زندگی انسان‌ها در طبقات متفاوت از سطح رفاه، دانش، اخلاق و … قرار دارند. بیایید واقع بین باشیم. چرا عده‌ای از انسان‌ها به هرچه که می‌خواهند می‌رسند؟

دلیل آن این است که کارهایی که دوست ندارند را برای رسیدن به اهدافشان انجام می‌دهند. یک دانش‌آموز موفق به هیچ عنوان حس تنفر از کلاس را در خود ایجاد نمی‌کند. همانطور که بارها و بارها گفتیم یک انسان قدرتمند همیشه بر احساسات خود غلبه می‌کند و به جای فکر کردن با قلب خود با ذهن تفکر می‌کند. ذهن همیشه شما را از سردرگمی‌های ایجاد شده برایتان نجات می‌دهد. اگر از رفتن و حضور در یک کلاس خوشتان نمی‌آید بهتر است موارد گفته شده را انجام دهید.

هنوز هیچ نظری ثبت نشده است.

استاد محمدرضا لطفی