Header-New
آموزشگاه تیزهوشان خط علم

چگونه رشد شخصیت برای دانش‌آموزان مفید است

رشد شخصیت برای دانش‌آموزان

کلمه “شخصیت” اغلب با ویژگی‌های روانشناختی خاصی از یک فرد، مانند احساس، تفکر، رفتار و غیره مرتبط است. در سطح جهانی، مدارس و ذینفعان به چگومگی رشد شخصیت برای دانش‌آموزان پی برده‌اند، زیرا شخصیت خوب تاثیر مثبتی بر نگرش فرد نسبت به زندگی دارد و در عین حال، چشم انداز شغلی فرد را در بزرگسالی نیز بهبود می‌بخشد. امروزه، سیستم آموزشی مدرن بر ترکیب روش‌هایی برای کمک به دانش‌آموزان جهت ایجاد شخصیت‌های دلپذیر تمرکز دارد. در حالی که بسیاری از ما قبلاً اهمیت رشد شخصیت برای دانش‌آموزان را تصدیق کرده‌ایم، مشکل درک چگونگی توسعه مهارت‌ها در دانش‌آموزان برای ایجاد شخصیت خوب است. وقت آن رسیده که همه این جزئیات را رمزگشایی کنیم و به والدین یا معلمان در تلاش جهت رشد شخصیت برای دانش‌آموزان کمک نماییم.

رشد شخصیت برای دانش‌آموزان چیست و چه فایده‌ای دارد؟

به عبارت ساده، رشد شخصیت برای دانش‌آموزان فرآیندی است که هدف آن ایجاد تغییرات مثبت در رفتار، احساسات، طرز فکر و … فرد خواهد بود. این فرآیند به شخص کمک می‌کند تا مهارت‌ها یا نقاط قوت ذاتی را کشف کند. با این حال، این تغییرات یک شبه رخ نمی‌دهد، زیرا این فرآیند زمان بر است و عمدتاً نتایج به عوامل مختلفی مانند رفتار فردی، تفکر و الگوهای پاسخ و غیره بستگی دارد. قبل از اینکه درباره چگونگی رشد شخصیت برای دانش‌آموزان صحبت کنیم، بیایید درک کنیم که رشد شخصیت چگونه بر یک فرد تأثیر مثبت می‌گذارد.

رشد شخصیت برای دانش‌آموزان
رشد شخصیت برای دانش‌آموزان

مطالعات انجام شده، برخی از مزایای شگفت انگیز رشد شخصیت برای دانش‌آموزان را ثابت کرده‌اند. در اینجا این موارد را بررسی می‌کنیم:

شخصیت سالم می‌تواند تاثیر مثبتی بر عملکرد تحصیلی داشته باشد.

شخصیت خوب باعث دید بهتر به زندگی م‍ی‌شود.

به توسعه کلی نگر بودن کمک می‌کند.

و …

اکنون زمان آن است که در مورد نقش مدارس در این فرآیند بحث کنیم. چگونه مدارس می‌توانند از رشد شخصیت دانش‌آموزان حمایت کنند؟

جهت رشد شخصیت برای دانش‌آموزان ، مدارس در ایالات متحده چندین فعالیت را برنامه‌ریزی می‌کنند. علاوه بر این، بسیاری از مؤسسات برتر همچنین به سؤالات مهمی مانند چگونگی ایجاد شخصیت می‌پردازند تا راهبردهای حمایتی را در فرآیندهای آموزشی روزمره خود بگنجانند. ذینفعان و مدارس می‌توانند با استفاده از نکاتی در مورد رشد شخصیت برای دانش‌آموزان، برخی از فعالیت‌ها را با استفاده از فرآیند هدف‌گذاری برنامه‌ریزی کنند.

رشد شخصیت برای دانش‌آموزان
رشد شخصیت برای دانش‌آموزان

اهداف رشد شخصیت برای دانش‌آموزان

طبق گفته وزارت توسعه مهارت، کارآفرینی، امور جوانان و ورزش، دولت آمریکا، رشد شخصیت دانش‌آموزان باید اهداف کوتاه مدت و بلندمدتی داشته باشد. این موارد به شرح زیر است:

1) اهداف کوتاه مدت:

ویژگی‌های رهبری را توسعه تا به پتانسیل واقعی خود پی ببرید روحیه همکاری را تقویت نمایید، توانایی ریسک کردن و توسعه انعطاف پذیری را ارتقا دهید.

2) اهداف بلند مدت:

برای قبولی در آزمون تیزهوشان تلاش کنید تا بتوانید به مراتب بالایی از دانش برسید. از همین الان شغل مورد علاقه خود را پیدا نمایید برای رسیدن به آن تلاش کنید. این فرآیند شما را مسئولیت پذیر خواهد کرد.

انجام فعالیت‌هایی مانند نقاشی، طراحی، کاردستی و غیره به تقویت مهارت‌های شخصی و افزایش خلاقیت در سطح ابتدایی کمک می‌کند. علاوه بر این، فرصت‌های بسیار خوبی را برای دانش‌آموزان جوان فراهم می‌کند تا جنبه‌های خلاقانه خود را آشکار کنند. این فعالیت‌ها به کودکان یا دانش‌آموزان کمک می‌کند تا حس قوی‌تری از خود ایجاد کنند. این به نوبه خود باعث می‌شود که افکارشان بیشتر بیان و به چالش کشیده شود. دانش‌آموزان جوان از نقاشی، طراحی، تا کردن کاغذ و غیره لذت می‌برند، اما دانش‌آموزان راهنمایی و دبیرستان بیشتر عاشق فعالیت‌های خلاقانه در کلاس یا انجام بازی‌های رایانه‌ای هستند. خیلی‌ها بر این باوراند که انجام بازی‌های رایانه‌ی برای دانش‌آموزان خوب نیست اما اگر به درستی و در بازه زمانی درستی انجام شود می‌تواند ذهن آن‌ها را به چالش بکشد.

رشد شخصیت برای دانش‌آموزان
رشد شخصیت برای دانش‌آموزان

نتیجه‌گیری:

هنگامی که فعالیت هایی را جهت رشد شخصیت برای دانش‌آموزان برنامه ریزی می‌کنید، به آنها فرصت کافی برای تعامل / بحث در مورد موضوعات مرتبط بدهید. فعالیت های مشارکتی سخنرانی در جمع راه های فوق العاده ای برای افزایش سطح اعتماد به نفس آنهاست. این فعالیت‌ها همچنین به دانش‌آموزان کمک می‌کنند تا مهارت‌های مهم‌تری مانند گوش دادن فعال، ارتباط، تفکر انتقادی و غیره را تقویت کنند. در سناریوی امروزی، مهارت‌ها بیش از درجه اهمیت دارند. از این رو، ما به رویکردهای مبتنی بر راه حل بیشتری برای حمایت از توسعه شخصی دانش آموزان و ایجاد مهارت ها برای قرن 21 نیاز داریم.

هنوز هیچ نظری ثبت نشده است.

استاد محمدرضا لطفی